Endelig skøde

Det dokument, hvoraf det fremgår, at samtlige betingelser for en handel er opfyldt, og at man endegyldigt ejer ejendommen.

Det endelige skøde udformes når alle betingelser i handlen/overdragelsen er opfyldt. Skødet er navnet på det det dokument, der skal fortælle offentligheden, at du er den retmæssige ejer af boligen. Du offentliggøre skødet, ved at tinglyse det, og derved placere det i tingbogen.  Et dokument der bliver tinglyst, skal overholde en række krav, der står skrevet i tinglysningsloven, og tinglysnings bekendtgørelsen. Fordi at skødet er en offentliggørelse, vil det typisk blot indeholde de vigtigste data omkring handlen. Typisk vil skødet indeholde ting som hvem sælger og køber er, hvad der er blevet handlet, hvilken dato overdragelsen sker, og sidst men ikke mindst, beløbet der er aftalt, og hvordan det bliver finansieret. Rent praktisk set, har man ikke længere et skøde fysisk, da det bliver tinglyst digitalt. Netop fordi at tinglysningen sker digitalt, vil det normalt kun skulle underskrives ved hjælp af NemID, dog skal det stadig underskrives af både køber og sælger.

Kom trygt, sikkert og hurtigt igennem dit boligkøb. Få professionel køberrådgivning

Er du interesseret i at høre mere? Bliv ringet op og hør hvordan vi kan hjælpe dig til din drømmebolig. Få en uforpligtende gennemgang af din boligsituation.

Bliv ringet op

Din bolig. Din drøm.